Op 25 en 26 januari is het in Herentals Gedichtendag.


Op donderdag 26 januari vindt de jaarlijkse Gedichtendag plaats. Het thema van deze Gedichtendag is 'Stroom', in al zijn betekenissen en aspecten. In Herentals organiseert Kollectief Maksimaal traditiegetrouw een inventieve en aangename poëzieavond. Dit jaar gebeurt dat voor de dertiende keer.

 
Kollectief Maksimaal verspreidt de gratis dichtbundel 'Stroom' in de brievenbussen van het Herentalse stadscentrum. Deze bundel bevat de gelauwerde gedichten van de tweede editie van de poëziewedstrijd De Mooiste Poëzie ter Wereld . Tijdens het posten van de bundels treden de dichters van Kollectief Maksimaal ook op in de cafés die ze onderweg tegenkomen.
 
Verzet de Stad
Donderdag 26 januari, vanaf 19.30 uur, kasteel Le Paige
Het stadsbestuur en Kollectief Maksimaal huldigen de laureaten van De Mooiste Poëzie ter Wereld, poëziewedstrijd voor leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar van de Herentalse scholen. De tweejaarlijkse wedstrijd wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd en draagt als ondertitel 'poëziewedstrijd van de stad Herentals'. Schepen Ingrid Ryken is gastvrouw van de huldiging. De laureaten lezen de winnende gedichten voor aan het publiek
 
Na de huldiging zijn er optredens van de jonge dichters van de Poëzieautomaat. Een aantal van deze dichters bundelde Kollectief Maksimaal eerder dit jaar in de bundel 'Voor we beroemd zijn'. Deze bundel werd ook voorgesteld op de Boekenbeurs en kende een groot succes. Deze nieuwe, jonge generatie dichters staat stevig op het podium en tussen het publiek. Ze combineren humor, bijtend sarcasme, hoopvolle liefde met muziek, cabarat en theater. Een aanrader.
 
Tijdens de pauze en na de Poëzieautomaat kunt u genieten van The Heavy Machinery, de Herentalse versie van The White Stripes. Tijdens de pauze houden ze het nog akoestisch, na de poëzie-optredens mag het al wat ruiger zijn. The Heavy Machinery treedt op in het keldercafé van het kasteel, waar u ook altijd van een drankje kunt genieten.
 
De toegang voor Verzet de Stad bedraagt 5 euro. Met een Vrijetijdspas betaalt u 3 euro.
 
kollectiefmaksimaal@hotmail.com
www.kortsluiting.be
 
Kijk ook even op www.gedichtendag.com